ယခင္က အသီးအရြက္မ်ား စားလွ်င္ အဆိပ္ေျပသည္ က်န္း မာသည္ဟု အမ်ားသိခဲ့ေသာ္
လည္း ယခုေခတ္တြင္ အသီး အရြက္မ်ားစားသည့္အတြက္ အဆိပ္အေတာက္မ်ားျဖစ္ေန
ေၾကာင္း သိရသည္။
ယင္းကဲ့သုိ႔ အသီးအရြက္ မ်ားစားသံုးရာမွ အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ရျခင္းအေၾကာင္းအား စားသံုး သူကာကြယ္ေရးအသင္းမွ ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာၾကားရာတြင္ ““သု၀ဏ္ၰဘက္မွာ လင္မယားႏွစ္ ေယာက္က သူတုိ႔အိမ္မွာ ကိုက္လံ ကိုေၾကာ္စားတယ္။ စားၿပီးေတာ့ ၀မ္းသြားတယ္။ ေအာ့အန္ တယ္။ အဲဒီလုိျဖစ္လုိ႔ ေဆးခန္း တစ္ခုကိုသြားျပေတာ့ မသက္သာ ဘူး။ ေနာက္ေဆးခန္းတစ္ခုကို သြားျပလုိက္ေတာ့မွ အသည္း လည္းေရာင္သြားတယ္။
ယင္းကဲ့သုိ႔ အသီးအရြက္ မ်ားစားသံုးရာမွ အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ရျခင္းအေၾကာင္းအား စားသံုး သူကာကြယ္ေရးအသင္းမွ ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာၾကားရာတြင္ ““သု၀ဏ္ၰဘက္မွာ လင္မယားႏွစ္ ေယာက္က သူတုိ႔အိမ္မွာ ကိုက္လံ ကိုေၾကာ္စားတယ္။ စားၿပီးေတာ့ ၀မ္းသြားတယ္။ ေအာ့အန္ တယ္။ အဲဒီလုိျဖစ္လုိ႔ ေဆးခန္း တစ္ခုကိုသြားျပေတာ့ မသက္သာ ဘူး။ ေနာက္ေဆးခန္းတစ္ခုကို သြားျပလုိက္ေတာ့မွ အသည္း လည္းေရာင္သြားတယ္။